Jag ropade

Jag ropade➮ [Read] ➪ Jag ropade By Frida Hallberg ➺ – Jobs-in-kingston.co.uk Vilja möter en man som ger henne en chans att se att en annan verklighet är möjligMed nyförälskelsens mod följer hon med honom Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld Vilja möter en man som ger henne en chans att se att en annan verklighet är möjligMed nyförälskelsens mod följer hon med honom Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld som sakta men säkert utplånar sig själv Kan hon lämna dem åt det ödet Eller vad kan hon göra för att hjälpa demEn magisk relationsroman som frågar oss hur vi lever egentligen Som tar oss med till en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna Där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om. En magisk verklighet att få kliva in i Förbered dig på magi jordtalare kärlek en levande Jord och Vinden som talar allt berättat med ett vackert språk En relationsroman med ett underläggande budskap om naturens välbefinnande och människornas påverkan på den Alltså Den HÄR boken Jag håller fast vid meningen Som Narnia för vuxna som jag skrev någon gång på Instagram under läsningens gång Det här var en fruktansvärt bra bok Och slutet Herregud Så trodde jag inte att det skulle sluta Jag är ett stort fan av lyckliga slut och hoppas verkligen att det löser sig i trean har sedan tidigare hört att man får se lite av Vilja och Maldin därFaktiskt var jag så desperat att jag nyss i ren panik började hetsbläddra i trean i jakt på svar haha och jag tror att jag fann det jag sökte men är inte helt säker Vill inte heller spoila saker från treans huvudstory för mig själv Hade jag haft mer tid skulle situationen kunna lösas genom att slukläsa både tvåan och trean nu meddetsamma men jag är inne i en hektisk period av eget skrivande och kan inte skolka för mycket från detHur som helst blev jag helt tagen av den här boken Känslan just nu är att det är en av de bästa böckerna jag har läst någonsin Kärlek och fantasy i kombination med viktiga budskap och ett vackert språk och fina vänskapsrelationer och älvor och alver vildhästar och en Vind som talar kan det bli bättre? Nej det kan faktiskt inte bli bättre än så Längtar tills jag får tid och möjlighet att börja läsa tvåan 3Det var en sådan bok som borde filmatiseras och ligga på topplistor världen över Helt underbar Det är en sådan känsla för naturen i den här boken och kärlek och vrede mot det som hotar den Mina sinnen är med och jag känner dofter smaker och får tydliga bilder av både min egen och den andra världen Ett fint språk som också hjälper mig att sugas in i berättelsen och mannen från den andra världen som sätter fingret på så mycket som är märkligt och vrickat i vårt samhälle Nu måste jag läsa vidare för att se hur det ska gå ” Vilja möter en man som ger henne en chans att se at en annan verklighet är möjlig Med nyförälskelsens mod följer hon med honom Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld som sakta men säkert utplånar sig själv Kan hon lämna dem åt det ödet? Eller vad kan hon göra för att hjälpa dem? En magisk relationsroman som frågar oss hur vi lever egentligen Som tar oss med till en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna Där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om ” Den här boken innehåller en fängslande berättelse om magi formskiftare som kallas för resare från overkligheten till verkligheten och de fyra elementens krafter Wow denna boken spelar verkligen på hela känsloskalan Jag har gått igenom väldigt många olika känslor när jag läst om Vilja och hennes äventyr till att veta vart hon tillhör och vart hennes hem och hjärta dras till mest Vilja är en stark kvinnlig huvudkaraktär som bräcklig sårbar och magisk som tar med mig på en resa under hennes förvandling att finna sig själv och vad hennes syfte i livet är Författaren har lyckats få mig åter igen att vilja tänka på min del i miljöpåverkan och vad som skulle vara bäst för moder jord och hur vi väljer att leva i dagens samhälle Jag älskar att författaren speglar de fyra olika elementen; vind jord vatten och eld De är krafter som naturfolk använt i urminnes tider att dyrka förvalta och utveckla sin andliga magi och kraft Vilja finner kärleken hos Maldin men har svårt att släppa verkligheten vilken är den värld du och jag lever i när hon reser till Overkligheten Vilja älskar världen som hon kommer att besöka och även kalla för sitt hem Viljas äventyr börjar när hon även får träffa Nehv Maldins syster hon är en jordtalare som håller i månceremonier och har stark intuitions kraft Nevh är en fin karaktär som har sin egen resa att fullfölja för att kunna gå vidare och släppa sin sorg som hon burit på under många år av förträngd hjärtesorg Jag längtar att få läsa sista delen av författarens värld overkligheten och att få veta vad som händer med alla dessa starka passionerade huvudkaraktärer då boken slutar på ett sätt att vilja veta mer Det författaren lyckas bäst är att hon skildrar miljöbeskrivningen och det enklare liv invånarna i overkligheten valt vilket du som läsare får en stark längtan att gå tillbaka till naturfolks sätt att leva och att ta hand och förvalta om vår kära jord på ett bättre sätt Huvudkaraktären Vilja brinner starkt för att ska kunna rädda världen från utplåning men inser snabbt att invånarna i verkligheten inte vill lyssna höra eller ta in information om att kunna förändra vårt levnadssätt och standard Det får mig som läsare att bli inspirerad och tänka mer vad kan jag göra själv för att vi ska leva i en mer hållbar värld och vad vi lämnar efter till nästa generation? Avslutningsvis skulle vilja sammanfatta boken med tre ord; Magisk De fyra elementen och Frihet När jag öppnade ”Jag ropade” första gången hann jag bara läsa en sida innan jag märkte att berättelsen är alldeles för vacker för att bara läsa lite i den då och då fem minuter på perrongen i väntan på tåget tjugo minuter på färden Sedan kom livet emellan och boken fick vänta Alldeles för länge När jag väl fick tid insåg jag att det varit värt att vänta och läsa denna sagolika berättelsen i ett svep Till mig talade systerskapet kvinnorna i månhyddan klanen Jorden Det är så det bör vara så det behöver vara Och så vill jag hemskt gärna tro att varje Kråka hittar sin Korp Så småningomFridas språk är så vackert och små knep som att skriva Vinden med stor bokstav gör allting mycket mera levande Nu ser jag fram emot att sjunka ner i bok två och så småningom trean där jag hoppas att få återse de människor som på kort tid har hunnit bli kära vänner Tack Frida för denna vackra berättelse Du ska få en kram nästa gång vi ses