Encik Kutub Utara

Encik Kutub Utara[Read] ➳ Encik Kutub Utara Author Yumi Hyra – Jobs-in-kingston.co.uk Bagi Nuha Dhamia tidak ada istilah kahwin paksa dalam kamus kehidupannya Kalau sudah berkahwin kenalah buat cara orang yang sudah berkahwin Walaupun dia ‘terkahwin’ dengan Benyamin Ziri aka ‘mam Bagi Nuha Dhamia tidak ada istilah kahwin paksa dalam kamus kehidupannya Kalau sudah berkahwin kenalah buat cara orang yang sudah berkahwin Walaupun dia ‘terkahwin’ dengan Benyamin Ziri aka ‘mamat kutub utara’ gelaran suka hati yang dia bagi itu bukan alasan untuk dia tidak mencuba memecahkan tembok ais yang dibina“Saya kahwin dengan siapa sebenarnya ya” – Nuha Dhamia“Hah Apa jenis soalan Encik Kutub PDF/EPUB or macam tu” – Benyamin Ziri“Jangan banyak bunyi Jawab ajelah dulu” – Nuha Dhamia“Dengan sayalah” – Benyamin Ziri“Hah tahu pun Saya ingatkan awak rasa macam Afiah tu yang jadi suami saya” – Nuha DhamiaNuha tekad melancarkan misi mencairkan hati encik suami yang dingin bak kutub utara Masalahnya Benyamin ini dingin betul dengannya Kadang kadang macam orang tak ada perasaan kadang kadang gelakkan dia dan kadang kadang risaukan dia pula“Yang degil sangat nak tunjuk hero tu kenapa Siap panjat kerusi dengan hammer lagi Kan saya dah cakap biar saya yang buat Kenapa degil sangat Suka memanjat Awak ni teringin nak merasa jadi Spiderman ke” – Benyamin Ziri“Eh saya boleh buatlah Bukannya susah sangat pun Dekat rumah sewa saya dah biasa buat benda benda macam tu” – Nuha Dhamia“Boleh tak kalau awak jangan buat saya selalu risau” –Benyamin ZiriNuha tepuk dahi sendiri Pening betul ConfuseBaru sahaja misi mencairkan hati ais encik suami hampir berjaya datang pula satu demi satu dugaan yang menganggu rumah tangga mereka“I am used to living by myself for years until you suddenly came in I am not used to these sudden changes yet” –Benyamin Ziri“Who messed with whose life in the first place” Nuha DhamiaMasih adakah peluang untuk Nuha Dhamia mencairkan semua 'ais' milik Benyamin Ziri yang membeku Mampukah segala dugaan dilalui tanpa merosakkan kepercayaan yang ada Mampukah bahagia menjadi milik mereka ataukah Nuha Dhamia terpaksa reda dengan segala galanya. 35 rating for thisNuha yang egois dan prejudis pada Benyamin tapi tidak pada orang lain Menjadi seorang yang sangat penyayang dan terlalu sensitif towards her husband and seriously tahap kematangan fikiran tidak seiring dengan umur dan pekerjaanI expect out of herBenyamin a year younger than Nuha known for being stone cold is actually a very warm hearted caring and loving personwhom was always being misjudged by NuhaNot going to elaborate on this story only on characterNuha really has to grow up mentallyeventhough she did change after few chapterNuha has a lots of good uality point however at certain stage her personality was overshadowed by her rashness naivety and disobedient belum baca lagi rupanya novel ni? entah apa dibuat menyorok dalam almari lama lama hehe cerita best beb dok gelak senyum simpul sengsorang akak baca cik puan penulis Yumi Hyra ni memang pandai susun kata kata dalam dialog buat pembaca seronok sepanjang pembacaannuha dhamia watak ini mampu menghilangkan rasa stres untuk jawatan peguam yela tau peguam ni biasa memang serabut banyak kerja tapi watak ini digambarkan seorang yang sangat enjoyable with life dan sekelilingnya juga nampak ceria berlawanan dengan benyamin ziri yang sepatutnya menikmati kehidupan ceria bersama dunia sekeliling walaupun sibuk dengan kehidupan sebagai businessman dan designer beza kan?perkahwinan mereka? tanpa sengaja pada mula takde pun nampak macam kahwin paksa sangat banyak adegan yang sangat fun berlaku antara mereka penerimaan diri masing masing yang buatkan perasaan yang kosong pada awal mula bertambah peratus nuha yang murai dan busybody dan benyamin yang beku statik dan kayu saling melengkapi kan?krisis atau masalah yang ada? jangan terus buat assumption awal sebab yang bersalah sebenar ada je depan mata beb dalam bisnes sama ada dalam novel atau realiti biasa memang ada dugaan dan cabaran kan? begitulah juga dalam kehidupanconclusionnya menarik best walaupun ada sedikit klise bab nak jadikan kemalangan tu tapi boleh diterima ala sikit sikit tu apa de hal kan? sama je realiti kehidupan ini tolak ansur saling menerima dan memberi jangan busuk hati dan jangan pendam rasa sendiri bincang bila diperlukan selagi boleh berteman dan berkawan jangan sia siakan apatah lagi bila berkasih dan bercinta dengan yang halal je ya okey? Tahniah Writer Yumi Hyra ku suka sangat2 novel niBEST rasa sweet jer bila baca kisah Nuha dan Bentak puas baca dah pun sampai ending ceritaLepas ni nak cari novel kisah Iman lah pulak encik suami Mat Salih Celup okey boleh dihadam dan x banyak konflik another bacaan santai from this writer enjoy the reading